Porodica-Jedini prijatelji bez interesa

   Imamo puno drugara, ali samo oni iz porodice su prijatelji!

   Evo, opet ću post početi sa ono Danas...

Danas prijatelj ne postoji, a i da postoji sigurno se nalazi negdje nama daleko, daleko od naših očiju, daleko od naših snova i misli, daleko od mašte. Ništa na svijetu nije idealno, prvenstveno čovjek koji to iskazuje na više načina, počevši od izazivanja ratova do najjednostavnije prevare izašla je u aut. Pa tako, ako nema idealnog čovjeka na planeti, nema ga ni nama u porodici. -Nema ga, ako gledam tuđu porodicu. Članovi moje uže porodice, Majka, Otac i Sestra su za mene idealni i niko me nikad neće okrenuti protiv njih, iako Majka kaže da će drugačije biti kad se oženim. Drugovi, isto kao i prijatelji, kao i svi ljudi-lažu, samo u određenim razmjerama. Pa tako laž od druga može da nas košta, a laž od prijatelja može da nam donese samo nešto što je dobro i pozitivno, a meni jedini prijatelji su Majka, Otac i Sestra. I vama su, samo što vi to ne znate, ne vidite od onog vašeg BFF-a koji će vam zabosti nož u leđa čim mu se ukaže prva prilika. Vi mislite da vas vaši roditelji mrze jer vas vjerovatno ne puštaju vani duže od deset na primjer. -Netačno, baš tad vas vaši roditelji i više nego vole jer se brinu za vas, i tad im budite zahvalni. Vaši roditelji vas mrze jedino onda kad se ne brinu o vama. Planeta Zemlja je puna osoba koji samo lažu, petljaju, glume. Nemojte se ni slučajno uzdati u takve, samo se uzdajte u one svoje prave prijatelje, Oca i Majku. Nikad vas neće iznevjeriti, bar mene nikad nisu. Loš roditelj ne postoji ni iz perspektive djeteta, ni iz perspektive drugog roditelja, jer zapravo niko ne zna kako je njima u porodici, kakvi su im odnosi. Zato se ne bavite pričom kako vaš najbolji drug ima najboljeg tatu i mamu, već se potrudite da izgradite što čvršće odnose između vas, Oca i Majke. Uočite razliku i zadržite za sebe zašto sam gore stavio "mamu", a dole "Majku"... 

Коментари

  1. Tema napisanog teksta je odlicna, veoma slozena, i vrijedna pisanja. Zelim cestitati na napisanom tekstu i pohvaliti, jer si u kratkim tezama u potpunosti obradio tematiku, osvrcuci se na realnost zivota. Zivotni uspjeh je shvatiti ko su pravi prijatelji, a ti si to apsolvirao. Prijedlog za slijedecu temu koju bi mogao jednako dobro obraditi i sagledati na sebi svojstven nacin je "Kako biti dobar prijatelj"- mislim da je zanimljiva tema, jer mnogi o tome ne razmisljaju, a to bi nam svima trebala biti vodilja u zivotu. Cestitam jos jednom na napisanom.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala najljepša, razmisliću još o toj temi, ali u svakom slučaju hvala :)

    ОдговориИзбриши
  3. AA.svaka cast !!!upravu si porodica je najveci prijatelj....to se mora znati ...neko to ne shvata ...misli da nisu pravi roditelji nekad..al sve je to za nase dobro....a sto se tice ovih prijatelja ja msm da ih ima ....al malo ...pravog prijatelja je tesko naci ......i treba vremena da bi ti posto najbolji ili pravi prijatelj.....al dugo vremena ....POZZZ!!Srdjo ekstra post!!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Komentariši

Популарни постови